Saline artificiale

Haloterapia (salinoterapia) reprezinta un procedeu neinvaziv de terapie, extrem de simplu, care implica, pe de o parte, inhalarea pe caile respiratorii a aerosolilor salini, iar pe de alta parte absorbtia acestora prin intermediul pielii.

Element indispensabil vietii noastre fiziologice, sarea constituie si un medicament extraordinar. Cel mai curat si sanatos aer terestru este aerul salinelor, datorita proprietatilor lui aseptice si bactericide. Sarea are o capacitate deosebita in conditii de temeratura si umiditate foarte bine controlate de a emana aerosoli in incaperea special amenajata sa copieze caracteristicile unei saline naturale.

Acesti aerosoli salini sunt inhalati prin respiratie sau absorbiti de piele, facandu-se astfel transportare a acestora catre aparatul respirator sau prin tesuturi la celule. Dupa inhalare aerosolii salini se depun pe intreg aparatul respirator: cavitate bucala si nazala, faringe, laringe, alveole pulmonare

Cum actioneaza aerosolii salini

Sarea, prin natura sa, este o substanta bactericida, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, in multe cazuri comportandu-se ca un dezinfectant. Prin depunerea si absorbtia ionilor salini la nivelul cailor respiratorii superioare si inferioare, conjugate cu proprietatea puternic higroscopica, ia nastere efectul de dilutie a depunerilor de impuritati sau microorganisme, care provoaca boli si disfunctii respiratorii.

Altfel spus, aerosolii ajuta la curatarea si dezinfectarea focarelor ce intretin si dezvolta numeroase boli respiratorii, fluidizeaza mucusul, iar odata cu aceasta se produce eliminarea secretiilor ce produc disconfort, curatarea aparatului respirator, anihilarea germenilor patogeni precum si a efectelor inflamatorii si iritante.

 

Pentru detalii sau comenzi va rugam sa ne contactati:

Contacteaza-ne »

Pentru detalii sau comenzi va rugam sa ne contactati:

Contacteaza-ne »

© 2024 Constructii Saline

Design by WebAccent.ro