Pulverizator de Aerosoli Salini

Pentru îmbunătățirea și creșterea aerosolilor salini în salina dvs. vă recomandăm noul Pulverizator de aerosoli salini.

În colaborare cu o firmă din Bulgaria am reușit să construim acest pulverizator cu multiple beneficii. Prin pulverizarea de particule mici de sare în aerul salinei crește nivelul de aerosoli salini în încăpere, iar prin absorbția aerosolilor salini se dezinfectează organismul, se elimină toxinele și se reface elasticitatea membranelor, astfel crește eficacitatea salinei de suprafață.

 

Dimensiuni (cm): 40 x 30 x 28

Greutate (kg): 30

Putere (W/h): 37

Dimensiune particule de praf de sare introduse în salina artificială: sub 5 microni

Mod de utilizare:

Responsabilul salinei de suprafață alimentează pulverizatorul cu praf de sare, și programează orele de funcționare în unitatea de control al aparatului. Pulverizatorul de aerosoli salini va porni la orele programate, și va introduce în aer particule de sare pentru creșterea salinității și al aerosolilor salini în salina artificială.

Exemplu: Dacă programul de funcționare al salinei artificiale începe la ora 9:00 Pulverizatorul de aerosoli salini alimentat în prealabil cu 150 g de praf de sare este programat să funcționeze de la ora 8:45. Acesta în circa 5 minute va pulveriza aerosoli salini în încăpere, iar la deschiderea salinei artificiale se va simții nivelul crescut al salinității în aer. 

Recomandare: În funcție de dimensiunile salinei de suprafață și al programului de lucru vă recomandăm să programați aparatul să pulverizeze aerosoli salini dimineața (150 g de praf de sare) și după amiaza (150 g de praf de sare).

Contacteaza-ne »

Tot ce trebuie să știți despre pulverizatorul de aerosoli salini și haloterapie

Pulverizator de aerosoli salini ASIM

Pulverizatorul de aerosoli salini

Evoluția terapiei moderne cu sare uscată (haloterapie) își datează originile din minele de sare și peșterile din Europa și Rusia, unde a fost numită speleoterapie, o terapie respiratorie care implică respirarea aerului infuzat cu sare într-un microclimat al unei mine de sare.

Deorece speleoterapia presupunea petrecerea a 2-3 ore pe zi, mai multe zile la rând subteran, într-o mină de sare, sau peșteră, multe persoane nu își permiteau acest lux, având în vedere lipsa de timp, și cheltuielile mari de călătorie la o mină de sare. Din acest motiv medicii, împreună cu oamenii de știință din Rusia au decis să realizeze speleoterapia ”creată de om”, numit în continuare pulverizator de aerosoli salini.

Ce este un pulverizator de aerosoli salini?

Inima și sufletul unei camere de sare este pulverizatorul de aerosoli salini.

 • Acest aparat produce aerosoli de sare uscată pentru haloterapie (terapie cu sare uscată)
 • Pulverizatorul de aerosoli salini aspiră aerul din cameră. Fiind echipat cu un alimentator de sare acesta transformă clorura de sodiu pură în particul precise de sare pe care le dispersează printr-un ventilator în Cabină Salină sau în camera de terapie cu sare.
 • Prin folosirea acestui echipament special, programabil o încăpere se poate transforma într-un mediu ce ajută la tratarea afecțiunilor respiratorii, infecțiilor cutanate, asigură igienă respiratorie.

Pulverizator de aerosoli salini ASIM

Cum funcționează un pulverizator de aerosoli salini?

Toate pulverizatoarele de aerosoli salini funcționează pe aceleași principii de bază:

 • Se pune clorura de sodiu (sarea) uscată, pură în mecanismul de alimentare
 • Se programează pulverizatorul de aerosoli salini
 • Printr-un mecanism de suflare (ventilator) acesta dispersează particulele mici de sare în încăpere.

Ce altceva trebuie să știți?

Pe lângă un pulverizator de aerosoli salini, încăperea trebuie pregătită pentru găzduirea unei camere de sare. Din acest motiv acesta necesită unele modificări speciale ale sistemului de încălzire, ventilație și aer condiționat. Prin aceste modificări:

 • se asigură dispersia eficientă și consistentă a aerosolilor de sare uscată;
 • se elimină factorii ce pot duce la corozivitate a sării;
 • încăperea se transformă într-un mediu plăcut cu aer sănătos.

Având în vedere că, camera de sare este echipată cu consumatori de curent, este nevoie să determinați nevoile electrice și HVAC:

 • sistem de ventilație (existent sau cel nou) – trebuie să fiți atenți unde așezați orificiile de ventilație;
 • alimentator cu aer (retur/evacuare);
 • măsurător de nivel de umiditate și temperatură;
 • sistem iluminare și corpuri de iluminat fără coroziune;
 • difuzoare sau sistem de sunt de calitate (marine)
 • pulverizator de aerosoli salini – din faza de proiectare a camerei de sare se alege locația ideală a acestuia;
 • cutie de relee și auxiliare comutoare.

Pulverizator de aerosoli salini

Ce trebuie să luați în considerare când vă decideți că doriți o cameră de sare?

La transformarea unei încăperi într-o cameră de sare uscată vă recomandăm să lucrați cu profesioniști. Noi vă oferim schema și specificațiile tehnice complete, consultanță gratuită pentru arhitecți, designeri și antreprenori.

Nu toate încăperile, spațiile sunt la fel. Fiecare proiect variază de la locație la locație. Este important să luați în considerare faptul că dimensiunile și forma sării, spațiul încăperii poate afecta eficiența camerei de sare uscată.

Printre primele lucruri ce trebuie luate în vedere este amplasarea și instalarea corespunzătoare a pulverizatorului de aerosoli salini. Trebuie să determinați tipul și înălțimea tavanului. Modul în care locația ușii și/sau a ferestrelor poate afecta camera.

În funcție de spațiul disponibil trebuie să determinați și numărul de locuri în cameră.

Poate exista haloterapie fără un pulverizator de aerosoli salini?

Răspunsul este simplu, dacă nu există pulverizator de aerosoli salini, nu există haloterapie. Camera de sare poate avea elemete din sare ca și decor pe pereți, tavan și podele, cu toate acestea singurul mod prin care încăperea poate oferi terapie cu sare uscată este prin dispersarea particulelor mici de sare.

În timp ce unii susțin că sarea de Himalaya încălzită poate fi benefică prin eliberarea de ioni negativi și purificarea hidroscopică a aerului, STA (Salt Therapy Association) a descoperit că această informație este falsă, și se bazează pe un mit. Aceste tipuri de încăperi NU oferă beneficii de haloterapiei.

Pulverizatorul de aerosoli salini este cel mai important și de nelipsit echipament dintr-o cameră de sare sau Cabină Salină. Există facilități în țară care sunt amenajate frumos, cu decor de sare din Himalaya, dar nu sunt echipate cu un pulverizator de aerosoli salini, astfel aceastea nu oferă beneficiile haloterapiei.

Iluminatul, încălzirea, muzica reprezintă elemente de decor și de ambianță plăcută, pur și simplu oferă o experiență plăcută și relaxantă, dar absolut nici un beneficiu pentru sănătate. Puteți beneficia de haloterapie doar prin echiparea unei încăperi cu pulverizator de aerosoli salini, fără să aveți nici un element de decor din sare de Himalaya. Sau puteți alege să amplasați într-o încăpere o Cabină Salină ASIM.

Ce tip de sare este folosit într-un pulverizator de aerosoli salini?

Cum nici toate pulverizatoarele de aerosoli salini nu sunt create la fel, nici sărurile necesare nu sunt egale. Toate studiile clinice și cercetările pentru haloterapie implică utilizarea clororii de sodiu pură (sare) de 99,99%, prin urmare acesta este singurul tip de sare folosit în pulverizatoarele de aerosoli salini ASIM. Această sare provine din pământ și mare, dar trece printr-un proces care elimină și îndepărtează toate resturile și contaminațiile. La procesare nu se folosesc aditivi sau agenți de aglomerare, cum se folosește la sarea de masă.

ASIM s-a aliniat la standardele STA, astfel în pulverizatoarele de aerosoli salini utilizăm doar clorură de sodiu (sare) pură de 99,99%. Sare de Himalaya folosim doar ca și element de decor.

Pulverizator de aerosoli salini ASIM

Cum se evaluează pulverizatoarele de aerosoli salini?

Când vine vorba de a profita de beneficiile cheie ale haloterapiei cel mai important este alegerea corectă a pulverizatorului de aerosoli salini.

Trebuie să luați în considerare următoarele:

 • viabilitate și fiabilitatea produsului;
 • credibilitatea producătorului;
 • calitatea și siguranța.

Pentru detalii sau comenzi vă rugăm să ne contactați

Contacteaza-ne »

© 2024 Constructii Saline

Design by WebAccent.ro